Suriname

Een klein, idyllisch vakantieoord op een eiland in het Amazone regenwoud, aan de voet van een fantastische stroomversnelling. Op een afstand van circa een half uur varen ligt het woongebied van de Saramaccaners, de grootste marrongemeenschap in Suriname. Deze feiten maken Awarradam een vakantieoord bij uitstek, niet alleen voor natuurliefhebbers maar ook voor diegenen die op een rustig tempo kennis willen maken met de cultuur van de Saramaccaners.
4-daagse tour Awarradam

Paramaribo › Awarradam
In de ochtend vertrekt u voor uw avontuur naar Awarradam. Na het inchecken en een heerlijke lunch heeft u de middag ter vrije besteding en kunt u het oord gaan verkennen en heerlijk verpozen in de stroomversnelling (sula). Of brengt u liever een bezoek aan de ‘Böö Kamia’ Jungle Spa voor een heerlijke ontspanningsmassage, bodyscrub of gezichtsbehandeling (L,D)?

Awarradam
Na het ontbijt maakt u een leerzame en avontuurlijke ‘jungle walk’. Terwijl u geniet en uw ogen uitkijkt in het ongerepte tropische regenwoud geeft de gids u uitleg over bomen en planten en hoe u dieren aan hun geluiden en sporen kunt herkennen. Na de lunch bezoekt u de stroomversnelling Peti. U kunt er zwemmen, peddelen in een korjaal en vanuit een hangmat genieten van het prachtige uitzicht. 's Avonds krijgt u meer informatie over enkele boeiende aspecten van de lokale cultuur (O,L,D).

Awarradam
Na het ontbijt vaart u stroomopwaarts. Na circa een half uur varen wordt de motor van de korjaal uitgedaan en drijft u met de stroom van de rivier terug waardoor u ten volle kunt genieten van de junglegeluiden en fauna. Bent u wat avontuurlijker ingesteld? Maak dan gebruik van de kano waarmee u op eigen tempo terug kunt peddelen naar de lodge. Na de lunch brengt u een bezoek aan de lokale gemeenschap. Tijdens de vaartocht ernaar toe, ervaart u hoe het eraan toegaat op de rivier die voor de plaatselijke gemeenschap de levensader is. Tussen de bewoonde gebieden kunt u van de natuur genieten en met een beetje geluk ziet u op de oever zelfs een kaaiman liggen. U maakt een uitgebreide wandeling langs verschillende dorpen en krijgt een goede indruk van het dagelijks leven in een marrondorp. Na het avondeten in Kajana wordt u getrakteerd op een authentieke culturele avond vol zang en dans. Onder een tropische sterrenhemel wordt u door de bootslieden teruggebracht naar Awarradam waarbij u versteld zult staan van hun vaarkunsten (O,L,D).

Awarradam › Paramaribo
In de vroege ochtend kunt u nog eens peddelen in een korjaal, zwemmen of gewoon in alle rust genieten van de geluiden van het oerwoud. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen en keert u terug naar Paramaribo (O,L).

VRIJWILLIGERSWERK?
Naast het reguliere tourprogramma wordt u de gelegenheid geboden enkele uurtjes mee te klussen met de lokale bevolking. Voelt u zich zeker niet verplicht! Enkel wanneer u het leuk vindt, kunt u gaan helpen in de moestuin, bij de school of een ander gemeenschappelijk project.

De 7 zekerheden van Internoord Reizen:
  • ANVR en SGR lid
  • De beste prijs-kwaliteit
  • Altijd online bereikbaar
  • Niet meer wachten: werken op afspraak
  • Alleen reis-experts aan het werk
  • In nood gevallen 24/7 bereikbaar
  • Service met een Smile
Internoord Reizen
Oosterstraat 21
9711 NN Groningen
050-318 08 44
info@internoord.nl

Ma t/m Vr: 09:30 - 17:30
Za: 10:00 - 16:00
KVK: 02044954
BTW: NL819916663B01
Neem contact met ons op
Verzekerd op vakantie
Privacy statement ANVR Logo SGR Logo